Assessment

Veel van onze klanten beginnen een assessment traject bij Hondenspiegel gefascineerd en vanuit een kritische houding. Ze staan dan ook regelmatig met grote verbazing te kijken hoe snel de honden van Hondenspiegel kwaliteiten en valkuilen van mensen zichtbaar weet te maken.

Waarom werkt het spiegelen met honden nu zo goed als assessment instrument?

De honden waar de deelnemers mee werken spelen geen toneel.
Honden geven in hun gedrag feilloos en glashelder aan waar de sterke en zwakkere kanten zitten in het gedragsrepertoire van de deelnemers. Honden houden geen rekening met sociaal wenselijk gedrag. Ze negeren, confronteren, verleiden en stellen vanuit hun aard voortdurend het leiderschap van de trainee op de proef. Ze laten zich hierbij niet van de wijs brengen door een professioneel uiterlijk, taalvaardigheid of gedrag van de trainee dat niet intern gedragen wordt.

Onze ervaring is dat deelnemers in korte tijd hun masker afdoen.
Het werken met honden is ontwapenend. Deelnemers “vergeten” door de honden al snel dat ze in een assessment zitten en kunnen hierdoor op ontspannen wijze laten zien wie ze werkelijk zijn. Een assessment met Hondenspiegel krijgt daarmee diepgang en persoonlijke glans.

Hondenspiegel is een sterk ervaringsgerichte werkvorm.
De deelnemers doorvoelen op authentieke wijze hun eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Onder begeleiding van de trainers vertalen ze dit gedrag naar de alledaagse praktijk. Het assessment en de resultaten daarvan worden hierdoor persoonlijk gedragen door de deelnemers.

Hondenspiegel is zeer persoonsgericht.
De deelnemers worden ieder op individuele wijze gestimuleerd om vervolgstappen te koppelen aan de uitkomsten van het assessment.

Het werken met honden is speels, humoristisch en vooral heel beeldend.
Deelnemers weten vaak nog jaren later met welke hond ze gewerkt hebben en wat ze daarvan opgestoken hebben. Hondenspiegel blijft hangen!

Er kan met meerdere mensen tegelijkertijd gewerkt worden.
Het aantal is sterk afhankelijk van de gewenste diepgang en doelstelling van het assessment.

Waar kun je Hondenspiegel in het kader van assessment voor inzetten?

De scherpte en diepgang van de analyses en de humoristische, spannende, speelse, diepgaande ervaringsgerichte aanpak maken Hondenspiegel bij uitstek geschikt als; 

  • startpunt van een wervings- en selectietraject,
  • assessment als start van een opleidingstraject,
  • check op eerdere assessment momenten,
  • team assessment instrument.

Ben je net als veel van onze voormalige klanten gefascineerd en kritisch neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn graag bereid antwoord te geven op jouw vragen en staan altijd open voor pilot-projecten. “Zien is immers weten, maar ervaren is pas echt geloven” of zoals de honden in hun gedrag tonen: “Laat eerst maar eens zien wat je waard bent (als leider), dan kan en wil ik in vol vertrouwen met je meelopen.”