Ervaringen van andere

Sinds haar oprichting heeft Hondenspiegel al vele prachtige recensies mogen ontvangen. We willen een aantal daarvan graag voor jouw beschikbaar maken. Mocht je meer willen weten over wat onze klanten te vertellen hebben neem dan gerust contact met ons op.

In de navigatiebalk links op het scherm staan een aantal linkjes naar wat uitgebreidere recensies. Hieronder volgt een overzicht van een paar korte reacties.

"De kracht van de manier van werken van Corien en Daan/ De Hondenspiegel is dat ze samen met mij op ontdekkingsreis gaan met hun honden. In alle rust openstaand voor wat zich aandient in het moment en zonder oordeel helder verwoorden wat hen opvalt. Ik ging met meer gerichte vragen weg over mijn sterke en minder sterke kanten dan dat ik kwam. Genoeg om mee aan de slag te gaan op mijn werk en daar buiten"

Liesbeth juli 2014:Deelneemster aan Eendaagse workshop

'Ik vond het hondenspiegelen vorige vrijdag een fantastische ervaring. Wat een fijne roedel hebben jullie, allemaal leuke gelukkige honden. En jullie zelf: scherpzinnig en deskundig met compassie. Je hart volgend. En positieve feedback 
Heerlijk buiten zijn met de honden, Willow in het bijzonder natuurlijk..., heeft me goed gedaan, inspiratie gegeven en bevestiging dat ik op de goede weg ben.' 

Karin juni 2014: Deelneemster aan Eendaagse workshop

'Hoewel sommige teamleden bij aanvang enige scepsis hadden bij het werken met de honden, hebben zij wel de kracht hiervan ervaren. Ik vond de herkenbaarheid bij de eerste oefening heel mooi evenals het feit dat dit ook door iedereen werd herkend. De teamleden hebben ervaren wat er binnen het team wel en niet goed loopt. Door in de tweede oefening aan de slag te gaan met de feedback uit de eerste oefening, hebben zij het effect en de voordelen ervan ervaren.
Dit heeft geholpen in het erkennen van elkaars, maar ook de eigen kwaliteiten. Het effect is dat de teamleden zich nu meer gelegitimeerd voelen om hun rol te pakken.

Verder zijn wij als team van mening dat de tijd voor het spiegelen en ervaren eigenlijk te kort was. We hadden graag ’s middags verder aan de slag gegaan met de honden. Echter, er moesten keuzes worden gemaakt en het middagdeel was ook heel belangrijk om te doen.

Ik ga andere collega’s van harte aanraden om ook zo’n workshop spiegelen met honden in te zetten, wanneer iemand op zoek is naar een nieuwe, krachtige manier van spiegelen, ervaren en feedback. Ik vind het belangrijk om daarin vooral de effectiviteit te benadrukken van deze manier van spiegelen en inzicht verkrijgen.

Project team ministerie Infrastructuur en Milieu

'Nogmaals bedankt voor de mooie workshop! Ik denk dat ik namens alle studenten kan zeggen dat we veel van de dag geleerd hebben en ook hebben genoten. We zijn veel over onszelf en de anderen te weten gekomen door middel van Hondenspiegel.'

Student InHolland Hogeschool

'Ik wil jullie nog even laten weten dat ons team het heel fijn heeft gehad bij jullie en er met plezier op terugkijkt.'

Sales-Marketing medewerker Mars BV

“We hebben als team een halve dag mogen snuffelen aan de hondenspiegel. Het was ook bedoeld als cadeautje voor een teamlid dat ons ging verlaten. Samengevat het was leuk en erg leerzaam. Dat de hondenspiegel bijna letterlijk een spiegel van jezelf en je team oplevert had ik vooraf niet verwacht. We deden een paar individuele oefeningen met een hond die het allemaal zelf wel bepaalt en groepsoefeningen met weer andere honden. Mooi om te zien hoe snel bepaalde karaktereigenschappen van teamleden zichtbaar werden. Het zelf doen is hierbij erg effectief, maar ook het observeren blijkt bijzonder leerzaam. De teamoefening gaf binnen vijf minuten het echte teamkarakter weer. Ik vond dat onze begeleiders Daan en Corien grote meerwaarde opleverden door hun scherpe en tegelijkertijd waarderende observaties. Hiermee is het cadeau erg goed gevallen en met een aantal aangescherpte inzichten kon het teamlid dat ons ging verlaten en ook het gehele team verrijkt huiswaarts.” 

Directeur Rijkswaterstaat ProjectAcademie.