Jan Bruijnincx

Jan Bruijnincx: Directeur KSG Berenschot

“Ik kom om 10:00 uur aan bij Hondenschool Braaf in Doorn en verheug me dan al op wat komen gaat. Van het personeel heb ik als verrassing voor mijn 25-jarig jubileum op de zaak een zogenaamde Hondenspiegel-sessie cadeau gekregen.

Daan en Corien, de trainers van vandaag, staan me al op te wachten en in de verte hoor ik al heel wat honden opgewonden blaffen. Als we eenmaal binnen zijn op de trainingslocatie vertellen de trainers me wat de bedoeling is. Ik mag met een of meerdere honden uit de roedel op ontdekkingsreis. Daan vraagt me wat ik zou willen onderzoeken, op welke vragen ik een antwoord zou willen vinden? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Wat me al een flinke poos bezighoudt, is hoe ik de leiding over mijn bedrijf kan gaan overdragen, aan wie, waarom eigenlijk en wanneer? Toevallig of niet staat mijn overweging om zelf weer een hond aan te gaan schaffen ook weer symbool voor dit thema. Minder leider op het werk, meer tijd thuis, dat klinkt goed!

Met dit thema gaan we aan het werk zegt Corien. Je mag nu een hond uitzoeken waarmee je deze ontdekkingsreis zou willen maken. Corien legt een klapper op tafel met foto’s van alle honden en bijpassende C.V.’s. Mijn oog valt gelijk op Spock, een middelgrote kruising “jachthond-achtige”. Ook Clannad een grote grijze Ierse Wolfshond springt in het oog.

Met wat hulp van Corien besluit ik om met Clannad te starten. Ik kom er al snel achter dat deze grand-old lady er vooral op uit is om zo veel mogelijk gekroeld te worden. Geduldig en traag zoekt ze steeds contact en blijft dan lekker tegen me aan staan hangen. Verder hoeft ze niks. Op die manier maakt Clannad me duidelijk dat (veel) praten niet altijd de beste manier is om in contact te komen.

Je kunt het hele verslag van Jan in PDF versie hier downloaden (2 pagina's).