Marian Nadort

Marian Nadort: Manager Carantegroep

Topdag !

Wat haal je veel uit eigen gedrag door omgang met in dit geval honden. Leuk was dat je na een eerste uitleg van de trainers en voorstelrondje van foto's een hond uitkoos waarmee je de ochtend ging " werken", ik was meteen verkocht aan een wit/zwarte hond met vrolijke blik 'van.. ik heb er zin',

Lekker gespitste oren, stevige op de poten, kortom geef die maar aan mij. Een hond die mij meteen aanstond. Toen iedereen een hond had gekozen kreeg je de foto in handen en zag je achterop zijn/haar cv staan en wie had ik een dominante dame, die geen tegenspraak duldt, en nog een A4 vol van dit soort stevige karaktereigenschappen, EN een werker, maar je moest haar dan wel op waarde weten te schatten anders deed ze niets.

Oke aan de slag dus buiten, het was meesterlijk, natuurlijk kennis met haar maken, vertrouwen winnen, en na zo'n 20 min /half uur was het tijd om echt de hond voor je te laten werken, wat ik wilde moest ze dus gaan doen. ( zitten, liggen, rollen, door een tunnel heen, op een verhoging springen, dan weer zitten etc.) je moest dus zelf creactieve dingen bedenken wat je met je hond ging doen. Het ging al snel goed tussen ons (zo leuk) we waren een prima match  zoals de trainer (vrouw) het noemde zij vertelde toen dat 'mijn' teef de hoogste uit de Roedel is naast een reu, dus ook een duidelijk aanpak nodig heeft om voor je te werken anders loopt ze bij je weg en gaat haar eigen gang. Van te voren werd de rang in de roedel expres niet verteld. De trainster vertelde dat ik op een natuurlijke manier mezelf ben en deze dominante teef zou voelen dat ik geen 'kunstje' vertoon. Kortom het heeft me veel plezier gebracht, het bevestigd dat mijn stijl van leidinggeven (en persoonlijkheid) voor mij een juiste is om het doel dat ik voor ogen heb met mensen en voor de organisatie te bereiken (en nu blijkt ook met honden).