Hondenspiegel Boeken

Bestel onze boeken hier

Bets Engel is de grondlegster van het spiegelend werken met honden. Al meer dan 20 jaar geleden ontdekte zij in de praktijk van haar Hondenschool Braaf (tegenwoordig HondenCirkel) dat het werken met honden positieve effecten had op haar cursisten. Ze leerde duidelijker communiceren, kregen meer zelfvertrouwen of plezier in het leven. Sinds die tijd heeft Bets haar ideeën rondom het spiegelend inzetten van honden verder uitgebouwd. Haar ervaringen met dit werk is gepubliceerd in het boek 'Lessen van Honden'. In haar boek 'De Hondse baas' geeft ze tips en adviezen over het opvoeden en socialiseren van je hond. In haar voorlaatste boek 'Spiegeltrainer, een mooi beroep' komen alle aspecten rondom het inzetten van honden in coaching, therapie en andere vormen van mens-begeleiding aan de orde.

TWEE NIEUWSTE BOEKEN VAN BETS ENGEL ZIJN UIT.

NU met korting beschikbaar 

LATEN WE SAMEN HUILEN

Kaft_Laten_We_Samen_Huilen

TOEN HUILDEN WE SAMEN.

Kaft_Toen_Huilden_We_Samen

Laten we samen huilen is bedoeld voor mensen die hebben ervaren of willen ervaren wat de hechte band met een hond aan toegevoegde waarde kan hebben in het leven.

Dit boek is tevens een dank- en eerbetoon aan de honden van de roedel van Hondenspiegel: De medewerkers, spiegels en maatjes van Bets Engel.

Bets nam letterlijk en figuurlijk afstand  van de honden die haar zo lief waren. Ze beschrijft op ontroerende en indringende wijze haar proces van vasthouden, loslaten en afscheid nemen. Ze schrijft: ‘Je kunt op twee manieren huilen; samen met je honden in een ‘wolvenhuil’ en zo je band met de roedel versterken of tranen huilen in je eentje om zo je eigen verdriet te verwerken. Ik deed beide.’

Dit boek komt tegelijk uit met En toen huilden we samen, dat gaat over diercommunicatie en de gesprekken met de honden. Beide boeken vullen elkaar aan.
Bets Engel haar levenswerk was mensen ervan bewust maken hoeveel je van en door je hond kunt leren. Zij gaf daartoe trainingen en deelde haar eigen ervaringen met anderen. Het resultaat was spiegelen met honden; een unieke samenwerking tussen hond en mens.

Kaft_SpiegelTrainer

'Het  liefst wil ik over de hele wereld uitroepen hoe bijzonder de interactie tussen mens en dier en dus ook tussen mens en hond is en hoeveel wij kunnen leren van honden!  Wat mij betreft  kunnen er niet genoeg spiegelaars komen om dat uit te dragen' Dit boek is geschreven ter ondersteuning van deze wens'

Boeken op een rijtje

  • Bets Engel (2014). Laten we samen huilen & Toen huilden we samen. Prijs voor set samen 42 euro (inclusief verzendkosten binnen Nederland). Enkel boek 21,50 euro. 
  • Bets Engel. (2012). Spiegeltrainer een mooi beroep...Prijs 19,95 euro
  • Bets Engel. (2001). Lessen van Honden..................Prijs 15 euro
  • Bets Engel. (1997). De Hondse Baas......................Prijs 19,95 euro

De kosten van deze boeken zijn inclusief 6% BTW en exclusief 5 euro verzendkosten (binnen Nederland). Je kunt de boeken direct bestellen via ons contactformulier op onze website van Hondenspiegel

Bestel onze boeken door een mail te sturen naar info@hondenspiegel.nl