Hondenspiegel...verwoord

Hondenspiegel 15 jaar. Weekblad de Kaap

Teamtraining voor bestuur van Vedias. De beroepsvereniging voor dierenartsassistenten.

Hondenmanieren sept 2012. ll Door: Charlotte Post 

Charlotte beschrijft hoe en voor wie Hondenspiegel werkt en interviewt twee deelnemers over hun ervaring.

Rootz 2012. Door: Anouk van Westerloo

Overzichtsartikel van werken met dieren

Bachelor Thesis Onderzoek. Talking to the Beasts 2012. ll Estra Tjemkes

Esra Tjemkes koppelt theoretisch didactische modellen op een mooie manier aan de praktijk van het spiegelen met honden voor leiderschapstrainingen.

NRC 2012. Gijsbert van Es

Gijsbert van Es beschrijft Hondenspiegel luchtig en vanuit eigen ervaring

NOBCO magazine. 2012.

Alexander Vreede neemt afscheid als voorzitter van NOBCO (beroepsvereniging van coaches). Hondenspiegel is ook aanwezig op pagina 28-29. Een beschrijving hoe een leider tot inzicht komt waarom zijn medewerkers zo passief blijven.

LoopbaanVisie. oktober 2011. Door: Carla Dert

We hadden al paarden, nu blijken ook honden ons te kunnen spiegelen. Overeenkomst is het werken op ervaringsniveau. Verschil is dat honden speelser zijn en sneller reageren. De voorgehouden hondenspiegel is soms confronterend, altijd glashelder en zuiver en ook ‘licht verteerbaar’. Levert dat wat op als je een loopbaanvraag hebt? Carla Dert zocht met een cliënt ‘Hondenspiegel’ op en beschrijft de magische werking van de ontmoeting tussen hond en mens.

Psychologie Magazine, 2009. Door Edwin Ode

Redacteur Edwin Ode leert grenzen stellen.

Opleiding en Ontwikkeling, 2008. Door Daniel van Gelooven en Mariet van Os

Kun je natuurlijk leiderschap bij mensen ontwikkelen, met een hond als spiegel? Een dag werken met honden lijkt als bedrijfsuitje wellicht geschikt, maar is leidinggeven aan een hond niet heel anders dan leidinggeven aan mensen? Dit artikel beschrijft waarom deelnemers aan Hondenspiegelsessies wel degelijk meerwaarde ontdekken in de hond als leermeester op zoek naar authentiek leiderschap.

HR praktijk, magazine, 2008. Door Sandra Klijnhout

Als HR professional wordt u waarschijnlijk bedolven onder het aanbod van management cursussen. U kunt deze natuurlijk volgen, maar waarom niet eens iets heel anders? Twee HR managers vertellen hun verhaal.

DoggyMag, 2008. Door: Fleur Baxmeier

Werken aan je eigen ontwikkeling samen met een hond? Redacteur Fleur Baxmeier gaat de uitdaging aan en meldt zich aan voor de workshop Hondenspiegel. ‘Tijdens een gewone therapie zetten mensen soms al hun schermen op als ze met hun eigen gedrag geconfronteerd worden, terwijl al deze schillen wegvallen als je ze met honden laat werken.’

J/M voor ouders, 2006

Hondenspiegel als opvoedcursus voor ouders.

Als je lichaamstaal een andere boodschap uitzend dan wat je zegt, kiest een hond voor wat hem het meest profijt oplevert. Kinderen doen hetzelfde.

Metro, 2006. Door Sanne van der Most

Een Jack Russell, een Golden Retriever, een Bordercollie of toch maar een teckeltje? Ze zijn allemaal leuk. Maar hoe weet je nu welke trouwe viervoeter het best bij je doel past en aan welke hond je het meeste plezier zult beleven? Hondenspiegel helpt niet alleen bij het maken van de juiste keuze maar zorgt ook voor ‘een stuk’ zelfinzicht.

Jonas Magazine 2001. Achtergrond Hondenspiegel

Een artikel uit Jonas Magazine uit de oude doos. 2001