Ontdek de Spiegel in je hond

Vind jij het leuk om iets van jou hond te leren? Wil jij je hond beter begrijpen? Zit je vast in een ongewenst patroon met je hond?

En... wil je een antwoord op je vraag? Werp dan eens een blik in de spiegel van je eigen hond.

Honden reageren direct en eerlijk. Ze spelen geen toneel. Hierdoor reageren ze zonder oordeel en glashelder op jouw gedrag, lichaamstaal en uitstraling.

In deze training ga jij de spiegel van jouw hond ontdekken.

Hoe werkt dit dan?

Je gaat met je hond aan het werk. Dit zijn meestal dagelijkse bezigheden zoals wandelen, een oefening of een interactie met een andere hond. Dit is afhankelijk van de behoefte die er leeft. Tijdens het werken observeer ik jou, je hond en jullie interactie. Hierdoor wordt jij je heel bewust van jouw gedrag richting je hond en wat hiervan het effect is op je hond. Het samenspel van mijn observaties en jouw ervaringen zorgt voor inzichten rondom jouw vraagstelling. Met deze inzichten kun je gaan spelen en oefenen.

Als jij je gedrag, lichaamstaal en uitstraling gaat veranderen zal je hond hierop reageren. Honden leven in het moment, dus je hebt iedere keer een nieuwe kans. Ze spelen geen toneel, dus de reactie van je hond is als een spiegel van jouw gedrag.

Wat bereik je hiermee?

Allereerst een ervaring om nooit te vergeten en meer intensiteit en diepgang in je relatie met je hond. En natuurlijk een antwoord op je vraag!

Cursisten gaven o.a. als feedback: "Ik kijk nu op een andere manier naar het ongewenste gedrag van mijn hond. Ik begrijp nu beter waarom het gebeurt en besef heel duidelijk mijn eigen rol hierin. Vaak weet ik wel uit de opvoedcursus wat ik eraan kan doen, maar op de een of andere manier doe ik het niet. Ik snap nu waarom ik het niet doe en voel wanneer ik weer in die situatie stap."

Weten en doen zijn 2 verschillende dingen. In deze cursus ga jij ervaren door zelf in de spiegel te kijken van je eigen hond, waarom dat ‘doen’ soms zo moeilijk is. Dat kan te maken hebben met zelfvertrouwen, grenzen stellen, consequent zijn, ‘nee’ zeggen, luisteren naar je gevoel en nog vele andere zaken.

Als je met deze inzichten nog meer zou willen doen dan kun je dit verder ontwikkelen in de cursus Samen in balans of een privé training. Dan ga je met je eigen hond of een hond uit onze roedel werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Jouw hond is net als in deze training een spiegelmaatje om te ervaren hoe jij met allerlei zaken in het dagelijkse leven omgaat. Je hond kan je hierbij een stap op weg helpen om patronen te doorbreken en anders te reageren in allerlei situaties. 

Wanneer

data 2019 nog onbekend

SpiegelTrainer: Corien Vallinga

Waar: In de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug ten midden van de weilanden op de Buntlaan 9 in Doorn