Opleiding SpiegelTrainer van kop tot staart

Ben jij therapeut, coach, HR medewerker of begeleid je op een andere manier mensen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling of wil je dat gaan doen? Zou jij graag willen leren hoe je honden kunt inzetten in jouw praktijk? Dan is de opleiding SpiegelTrainer van kop tot staart wellicht precies wat je zoekt. 

Onze opleiding is een ontdekkingsreis.

Deze reis maak jij samen met jouw hond(en). Je gaat ontdekken wat jullie nodig hebben om op een fijne en veilige manier een ander te begeleiden bij zijn of haar groei en ontwikkeling.
Onze passie en kracht is om jou te begeleiden via het beleven en ervaren. Door doen, ervaren en beleven ontstaan er vele inzichten en kennis die aansluiten bij jouw persoonlijke behoeften en uitdagingen. Dit maakt onze opleiding uniek en maatwerk. 

Elke lesdag begeleiden twee docenten je, in een kleine groep, waardoor jij je kwaliteiten ontdekt. Met deze wijsheid creëer jij “jouw eigen unieke manier van begeleiden met je hond(en)”. Door deze ontwikkeling samen met je hond, kun jij daarna ook een ander met passie, vanuit je innerlijke kracht en met een open hart, begeleiden.

Onze totale opleiding is SKJ geaccrediteerd voor 184 punten (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). 

De Basis tweedaagse:

Investering: € 650,- (excl. 21% BTW) 

Data 2020:

maandag 30 en dinsdag 31 maart (10 - 17u)
maandag 15 en dinsdag 16 juni (10 - 17u)
maandag 14 en dinsdag 15 september (10 - 17u)

Deze opleiding start bij inschrijving van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Bij deze basis tweedaagse wordt de fundering gelegd om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Onder begeleiding van 3 trainers doorloop je in twee dagen een intensief traject waarin je ontdekt of het vak van de SpiegelTrainer bij jou past en wat er nog nodig is om jouw kwaliteiten ten volle te benutten.

Vrijstelling van de basis tweedaagse is voor oud cursisten die module I hebben afgerond van de SpiegelTrainer opleiding.  

Wil je eerst snuffelen kom dan op onze snuffeldagen op maandag 9 maart of 11 mei 2020. zie voor meer informatie bij kopje snuffeldagen!

Opleiding tot SpiegelTrainer:

Investering: € 5.950,- (excl. 21% BTW). Betaling in termijnen is bespreekbaar.

Data:

Start voorbereidende gesprekken januari 2020, lesdagen start maandag 3 februari 2020 (nog 1 plek) of maandag 1 februari 2021, 10 - 17uur

Deze opleiding start bij inschrijving van minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers

Het programma van de opleiding is opgebouwd uit:

• Uitgebreid voorbereidend gesprek met de trainers samen met je hond(en) (1,5 uur)
• 17 opleidingsdagen (van 10 tot 17) inclusief werkmap
• Minimaal 17 dagen thuiswerk
• Drie individuele sessies van 2 uur met drie verschillende trainers
• Een praktijk gerichte afronding en evaluatie van 2 uur
• Koffie/thee/sap en versnaperingen, uitgebreide lunch van biologische- en streekproducten
• Inzet van 3 trainers (Zaza, Marleen en Corien), de honden en locatie van Hondenspiegel

Inhoud SpiegelTrainer Opleiding van Kop tot Staart

Basis tweedaagse

Tijdens de Basis tweedaagse zijn alle trainers aanwezig (Zaza, Marleen, Corien). Hierdoor kun jij ervaren wie wij zijn en hoe we werken. En wij kunnen ervaren waar jij staat en wat jouw kwaliteiten en uitdagingen zijn.

In deze twee dagen ervaar jij :
• wat wij belangrijk vinden bij een efficiënte begeleiding van groei en ontwikkeling.
• waar jouw kwaliteiten en uitdagingen liggen bij de begeleiding van een ander.
• hoe je een hond kunt inzetten tijdens een 1 op 1 sessie.
• bewustwording van je eigen energie en uitstraling.

Zowel jij als de trainers hebben na deze basis tweedaagse een helder beeld of de opleiding tot spiegeltrainer op dit moment bij jou aansluit.

Voorbereidend gesprek

Als je besluit om de opleiding te volgen, hebben de trainers samen met jou en je hond(en) een voorbereidend gesprek. Het doel van dit gesprek is om samen met jou naar de kwaliteiten en uitdagingen van je hond te kijken. We willen graag dat je hond zo prettig mogelijk mee kan gaan in jouw opleidingsproces. Daarom is het fijn elkaar te ontmoeten. Wij kunnen jullie dan zo efficiënt mogelijk bijstaan tijdens de opleiding. Tijdens dit gesprek kun jij al je vragen stellen die je mogelijk hebt rondom jezelf en je hond wat betreft inzet tijdens de begeleiding van een cliënt.

Opleiding deel 1: wie is jouw hond?

Tijdens het eerste deel van de opleiding ga je kennis vergaren over hoe jij een hond kunt inzetten. Op welke verschillende manieren een hond een spiegel kan zijn voor de ander én hoe jij optimaal kunt begeleiden, zodat deze ervaringen van de cliënt leiden tot inzichten rondom zijn of haar doelstelling. Je creëert je eigen “gereedschap kistje” om mee te spiegelen. In het eerste deel werken we met de honden van Hondenspiegel. Dit is een bewuste keuze omdat onze honden gewend zijn om met een ander te werken. Voor je eigen hond kan de lessituatie nieuw zijn en dat zou spanning kunnen opleveren. Dat willen we graag voorkomen. Je eigen hond is er vanaf de eerste les al wel fictief bij. Elke keer leggen we de link naar jouw eigen hond. En dat is ook gelijk een tweede belangrijk onderwerp waar je mee aan het werk gaat in het eerste deel van de opleiding: Ontdekken wat je hond nodig heeft om hem/haar zo goed mogelijk voor te bereiden op dit werk. Daarvoor nemen we je mee in de belevingswereld van de hond. Je gaat ontdekken welke behoeftes er zijn en hoe je deze kunt herkennen en vervullen. Ook jouw eigen behoeftes zullen daar een rol in spelen. In de lesdagen én in de individuele sessies gaan we hiermee aan de slag, zodat niet alleen jij maar ook je hond de baan als SpiegelTrainer fantastisch gaat vinden!

Opleiding 2e deel: Jouw hond, jouw spiegelmaatje

In het 2e deel van de opleiding wordt je hond jouw spiegelmaatje. Je hond gaat jou laten zien hoe je erbij staat en wat je uitstraalt. Tijdens de begeleiding van een cliënt is het essentieel dat jij in je kracht staat, in verbinding bent en communiceert vanuit je hart. Je cliënt neemt dit waar en je hond ook. Als jij lekker in je vel zit, kan jij en ook je hond optimaal werken. Samen met je hond ga jij in dit tweede deel van de opleiding heel bewust werken met energie. En je hond maakt al het onzichtbare tastbaar en voelbaar. Hiermee zal de verbinding tussen jou en je hond intenser worden en nog verder groeien. Deze groei is nodig voor de volgende fase van de opleiding.

In de zomervakantie ga je met je hond heel laagdrempelig een start maken om met andere mensen te werken. Na de zomervakantie is je hond zover om samen met jou een ander een spiegel voor te houden.

Opleiding 3e deel: Jij en je hond als team

In dit derde deel van de opleiding werken jij en je hond als een team. Jullie kwaliteiten en uitdagingen worden steeds helderder. Dit laatste deel van de opleiding is helemaal gericht op het samenwerken in een sessie. Wat hebben jij en je hond nodig om een sessie optimaal te starten (je voorbereiding), de sessie te doen én af te ronden (nawerk). We werken aan een goede afsluiting na een sessie, zodat jij en je hond schoon zijn van andermans energie. Het ontladen van energie, emoties of spanning zullen we op vele manieren onderzoeken zodat jij kan ontdekken wat bij jou en je hond past.

Heb je nog vragen over deze ontdekkingsreis? Dan horen we dat graag! Stuur een mail naar info@hondenspiegel.nl of bel naar Corien (06 387 54 965).

Data Start opleiding : 3 februari 2020 

Opleidingsdagen: maandagen tenzij anders aangegeven.

De voorbereidende gesprekken (1.5u) zullen op vrijdag 10, 17 januari 2020 plaats vinden.

Lesdagen van 10 tot 17 u

3 - 10 februari

Individuele sessies met Marleen (2u): week 8/9 (jouw sessie wordt met je ingepland in een van aangegeven weken)

2 - 16 - 23 maart
20 april

Individuele sessies met Corien (2u): week 20/21 (jouw sessie wordt met je ingepland in een van aangegeven weken)

25 mei
8 - 22 juni

Individuele sessies met Zaza (2u): week 27 (jouw sessie wordt met je ingepland in een van aangegeven weken)

6 juli

zomervakantie

7 - 21 september
5 - 26 oktober
9 - 23 november
14 december

Eindsessies (2u) maandag 11/18/25 januari 2021 (jouw sessie wordt met je ingepland in een van aangegeven dagen)

Inschrijven

Inschrijven doe je eenvoudig door ons een mailtje te sturen via info@hondenspiegel.nl. Daarna ontvang je van ons het inschrijfformulier en de factuur. Je verzilvert je inschrijving door het overmaken van een aanbetaling of het inschrijfgeld. 

Literatuur

Verplichte literatuur

  • SpiegelTrainer een mooi beroep (B. Engel)*
  • Kalmerende Signalen (T. Rugaas)*

Aanbevolen literatuur:

*verkrijgbaar bij Hondenspiegel om te bestellen stuur een mail naar info@hondenspiegel.nl

Warme groet

Zaza, Marleen en Corien