Over Corien

Wie ben ik?

Een friezin, een waterman, een idealist, een visionair en een vrouw geboren in 1972 met een groot Hart. Empathie, doortastend, daadkracht en rechtvaardigheid zijn kernkwaliteiten die mij zijn toebedeeld. Met respect, compassie en mededogen sta ik in- én kijk naar de wereld om me heen. Ik verwonder me en daag mezelf uit hoe ik in deze wereld het onmogelijke toch mogelijk kan maken.

Als kleuter wilde ik van alles weten en vroeg ik honderd uit.
Als kind onderzocht ik van alles. Nieuwsgierig van aard, wilde ik zelf ontdekken, ervaren én beleven.

De wetenschap trok hierdoor mijn aandacht. Jarenlang heb ik mijn nieuwsgierigheid kunnen bevredigen in mijn fascinatie voor ziekteprocessen in het lichaam. Bij de universiteit en farmacie deed ik in allerlei vormen onderzoek naar humane ziektebeelden zoals reumatoïde artritis en astma.

Na 10 jaar voelde ik dat het tijd was om afscheid te nemen. Een moeilijk echter zeer waardevol besluit. Terugkijkend had ik geen betere beslissing kunnen maken. Ik heb mezelf hiermee de ruimte gegeven voor een tweede leven.

Mijn tweede leven starte in 2003 tijdens een ontmoeting in Egypte met twee fantastische pups. Deze honden, Spock en Ayla, reisden mee terug naar Nederland en daarmee starte een groot avontuur.
Om met hen een fijne relatie op te bouwen ging ik naar een hondenschool. Toen Bets Engel, de toenmalige eigenaresse van de hondenschool, begon te vertellen over wat ze deed in haar andere bedrijf HondenSpiegel, maakte mijn hart een sprongetje! Ik was zelf leidinggevende en zag direct de waarde van een hond als spiegel. Zo waardevol om van alles over jezelf te ontdekken en ervaren in een interactie met een dier wat niets over en van mij weet. Voor mij een manier om in zuivere vorm eigen inzichten en antwoorden te creëren.

Van het een kwam het ander. Ik werd intern opgeleid en volgde de nodige opleidingen en cursussen. Het echtpaar Engel volgden hun hart en gingen emigreren. Daarmee werden beide bedrijven en de gehele roedel honden overgenomen en ben ik op deze prachtige plek gaan wonen en werken.

Mijn levensmotto ʹAlles mag er zijn en niets is te gekʹ heeft mij geholpen om dit nieuwe avontuur in mijn leven aan te gaan..

Ik sta midden in het leven …

Als moeder van drie jonge opgroeiende kinderen, om ze te laten ontdekken wie ze zijn.
Als ondernemer samen met mijn honden, om meer bewustzijn te creëren bij de mensheid.
Als levensgenieter beleef ik de dans van het leven, luister ik naar de melodie van de muziek en geef ik gehoor aan de groeilessen die er zijn.

Ik woon midden in én samen met de natuur.
Ik leef met de dieren, bomen en stenen, de maan, de zon, de sterren en de stille kracht van al wat er is.