HondenSpiegel

Jij
& je volwassen hond

Een liefdevolle vertrouwensband opbouwen, samenZijn, elkaar (beter) leren begrijpen, heldere communicatie, ongewenst gedrag duurzaam veranderen naar gewenst gedrag. Waardevolle redenen om samen met jouw hond aan de slag te willen!

Voor wie is deze begeleiding geschikt?

  • Als je een hond overneemt van een ander of uit het asiel haalt
  • Als je een hond uit het buitenland hebt geadopteerd
  • Als je meer diepgang in jullie relatie wilt ontwikkelen
  • Als je ongewenst gedrag duurzaam wilt veranderen naar gewenst gedrag

Vertrouwen is de basis waaruit je hond kan leren. Vertrouwen in jou als mens. Vertrouwen in een ander of een situatie, omdat jij erbij bent. Dit vertrouwen kan ontstaan en groeien op het moment dat jij je hond ziet in wat hij of zij jou ʹverteldʹ en nodig heeft. Daarvoor is het essentieel dat jij zuiver kunt observeren, afstemmen, tijd en oprechte aandacht hebt en kennis krijgt van de wijze waarop je hond communiceert en leert.

In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je hond en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we optimaal met je meekijken. Middels minimaal 3 individuele lessen maken jullie samen een optimale start. De hoeveelheid lessen is geheel afhankelijk van de vraag waarmee je komt. Met de opgedane kennis, inzichten en ervaringen wordt er een stevige basis gelegd. Vanuit deze basis kun je op een verantwoorde wijze instromen in een aansluitende groepsles voor meer uitdaging, verbreding en verdieping.

Volwassen honden wachten op start van de les jij en je volwassen hond bij HondenSpiegel

Wat kun je verwachten van de komende weken tijdens de privé lessen

Middels spel en praktische oefeningen uit het dagelijkse leven nemen we je mee in de belevingswereld van je hond. Daarmee ga je (anders) kijken naar het gedrag van honden. Je leert hoe honden “denken”, leren en communiceren. Wat ze vertellen met hun lichaamstaal- en houding. Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat jouw hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat.. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om de passende sturing te geven in een situatie. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

Bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag naar andere honden, katten, fietsers of bezoek. Dan gaan we eerst samen kijken wat er precies gebeurt door bijvoorbeeld te werken met de honden uit mijn roedel of de poezen die hier ook wonen.

Daardoor wordt helder wat er precies gebeurt en vanuit welke gemoedstoestand jouw hond reageert. Duidelijk wordt welke rol jij speelt bij het in stand houden van dit ongewenste gedrag. Met deze inzichten gaan we aan het werk.

Samen gaan we oefenen hoe dit ongewenste gedrag omgebogen kan worden naar gewenst gedrag. Hierbij wordt ook helder welke manier van trainen bij jou past. Wij zijn ervan overtuigd dat als je doet wat bij je past dit ook gaat werken. Het is geen trucje. Deze oprechte en duidelijke houding van jou heeft zijn effect op je hond. Hierdoor zal je hond anders gaan reageren. Door dit samen te oefenen in een veilige omgeving ga jij zelf ervaren wat het effect is van jouw handelen op je hond. Met deze ervaringen en inzichten kun jij samen met je hond thuis verder aan het werk.

Als jij op deze wijze wilt leren met je hond, dan willen wij jou ondersteunen in dit proces.

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook toilet aanwezig is. 

Trainers

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer: Corien

Hond is moe na les jij en je volwassen hond bij HondenSpiegel
Even kroelen in de les jij en je volwassen hond bij HondenSpiegel

Les momenten en Kosten

Individuele lessen in overleg bij voorkeur op dinsdag of zaterdag

Een privé les is € 120 per uur (dit is incl. 21% BTW en lesmateriaal). We werken altijd met minimaal 3 privé lessen. Ik streef naar lessen van 1 uur. Er wordt gewerkt uit het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas. Dit boek is hier ook te koop € 20,50.

Groepslessen

  • Dinsdag 19 – 20 uur volwassen honden

In de groepslessen zitten maximaal 6 honden. Alle gezinsleden zijn welkom. De cursus bestaat uit 7 lessen van een uur, 1x per week. € 250, dit is incl. 21% BTW en lesmateriaal.

Heb je interesse?

Je kunt aanvullende informatie vragen of je opgeven bij Corien door een mail te sturen naar corien@hondenspiegel.nl.