Over Marleen

Marleen van Baal

InZicht coach en verbindend ondernemer
Eigenaar van Hond InZicht en Hersenwerk voor dieren
Voorzitter Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard en voorzitter Branchevereniging Aanbieders Dier & Zorg

Over mij

Vanaf mijn 18e heb ik door de jaren heen de meest voorkomende functies in hondenwerk uitgevoerd. Nu verzorg ik verdiepingsopleidingen voor dierprofessionals en coach ik ondernemers in het werken vanuit hun essentie. De slogan #WeeseenWijzeBaas loopt als een rode draad door mijn werk; kijk naar je hond, naar jezelf en creëer met dat InZicht een fijne relatie.

In het samenwerken met honden vind ik welzijn van de hond een absolute voorwaarde. Dit kan alleen gewaarborgd worden als de hond als gelijkwaardig individu wordt gezien. In de jaaropleiding is welzijn binnen de samenwerking mijn specialisatie.

Mijn verbinding met HondenSpiegel

Binnen HondenSpiegel zien we de hond in zijn eigenheid en sluiten we aan bij zijn behoeften. De hond wordt niet ‘ingezet’ maar werkt mee, vanuit vrijheid. Zijn inbreng wordt gezien, op waarde geschat en volledig geïntegreerd in de sessie of training. We leren geen trucjes aan, maar werken met wat de hond uit zichzelf aanbiedt. Daarbij houdt de hond altijd de vrijheid om niet deel te nemen aan de sessie of training.

Deze visie en werkwijze dragen we ook over aan de cursisten. Zij ontwikkelen met hun hond(en) een diepe connectie en leren gedurende het opleidingsjaar zonder woorden samen te werken in de driehoek met de cliënt. Deze manier van werken is in mijn optiek de meest welzijnsgerichte vorm van dierondersteunde interventies.