HondenSpiegel

Privésessie
met een hond van HondenSpiegel

HondenSpiegel biedt al sinds het jaar 2000 coaching en therapie, training & opleiding zowel individueel als in team en of gezinsverband voor overheid, bedrijfsleven als ook de particulier.

 

Wij begeleiden samen met onze eigen roedel honden, mensen van alle leeftijden bij hun persoonlijke groei- en ontwikkeling

Marley aan het werk met een client bij HondenSpiegel

Hoe werkt dit dan?

“Je kunt niemand iets leren, je kunt alleen iemand helpen het in zichzelf te vinden”

Als de honden van Hondenspiegel konden spreken dan zouden ze deze woorden van Galileo Galilei gebruiken om uit te leggen wat ze in een sessie doen.

En dat klinkt zo eenvoudig alleen soms liggen de antwoorden diep verstopt, bedekt onder van alles en nog wat… veelal met een hele goede reden. En dat is een ware ont-dekkingsreis.

In onze ogen is dit ook de kracht van een dier… Een dier kan in ons hart kijken, zoals ik dat graag noem. Of misschien laten we hun er wel in kijken.

Stap voor stap, iedere client, ieder gezin in zijn/hun eigen ritme op ontdekkingsreis om zichzelf te ontdekken, te begrijpen waardoor het niet gaat zoals ze zouden willen en met meer vertrouwen hun uitdagingen in het leven of op de werkvloer aan te gaan!

De hond is hierbij een spiegel voor het gedrag, lichaamstaal, gevoelens en uitstraling van de mens. Honden spelen geen toneel. Ze reageren direct en eerlijk. Daarmee geven ze iedere keer weer opnieuw feedback die zichtbaar, soms hoorbaar en voelbaar is. Samen onderzoeken we hoe de opgedane ervaringen en ontstane inzichten kunnen worden toegepast op de werkvloer of in het dagelijkse leven.

Om het werken met de honden tot een succes te maken spelen uiteraard mijn eigen kwaliteiten, kennis, vaardigheden en jarenlange ervaringen een grote rol.

Ik, Corien, heb een wetenschappelijke achtergrond, jarenlange ervaring in het aansturen van mensen en een brede kennis en kunde rondom persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik geloof dat fysieke handelingen, emoties, gedachtes en intuïtieve waarnemingen één geheel vormen. Jarenlange ervaringen met een grote verscheidenheid aan mensen hebben mij het belang laten zien van balans in dit geheel. Om als mens in balans te komen heb ik mij verdiept en laten scholen in allerlei coach- en therapeutische methodieken en vaardigheden om dit te bereiken.

Contact tussen mens en hond tijdens privesessie HondenSpiegel
Mens en hond tijdens privé sessie met hond van HondenSpiegel

Ik ben intern opgeleid door de grondlegster van het spiegelen met honden, Bets Engel.
Tevens ben ik CREF & Psychosociaal Therapeut en systeemopsteller waardoor ik daar waar nodig passende therapeutische ondersteuning kan bieden in het proces van de cliënt (denk aan NLP, systemische familie- of bedrijfsopstellingen, delen werk, EMDR, lichaamswerk, voice dialogue, geweldloze communicatie, het werken met kernkwadranten van Offman etc.).

Mijn kernkwaliteiten respect, begripvol, empathie, openheid en eerlijkheid vormen de ingang voor een succesvolle samenwerking met de cliënt en mogelijke andere partijen.

Heb jij een beetje hulp nodig om de volgende stap te zetten?

Stuur een mail of bel met Corien
Voor deze investering en cadeau aan jezelf vraag ik €120 p.u. exclusief 21% BTW

Open chat
Heb je een vraag? Stuur gerust een bericht!