HondenSpiegel

Relatie jij & je hond

Als een hond in je leven komt, vinden wij het belangrijk dat er een fijne relatie ontstaat.
Samen dingen ondernemen zoals wandelen, fietsen, spelen en werken kunnen een onderdeel zijn van deze relatie. Om op een prettige en veilige manier voor jezelf, je hond en onze maatschappij deze activiteiten te ondernemen, is vertrouwen een voorwaarde. En wat is er nodig om dit vertrouwen in elkaar én met elkaar te ontwikkelen en laten groeien?

In onze beleving zijn ingrediënten als oprechte aandacht, afstemmen, veiligheid, respect en begrip essentieel. Dit zijn basisbehoeften voor je hond. Dus vanaf het moment dat jij je hond ontmoet, is het essentieel om daar alle aandacht aan te geven. Deze ingrediënten ontwikkelen zich optimaal wanneer jij enerzijds de taal van je hond verstaat en hierop reageert. En anderzijds dat jij begrijpt en herkent vanuit welke behoefte het gedrag van je hond zich ontwikkeld. Als jij je ook nog bewust wordt wat het effect is van jouw gedrag richting je hond, dan ontstaat er een krachtig samenspel. De band met je hond krijgt daardoor meer intensiteit en diepgang. Jullie samenwerking gaat veel verder dan een paar handige (opvoed) trucjes.

Er ontstaat een intense, liefdevolle vertrouwensband gebaseerd op wederzijds respect en met aandacht voor elkaars behoeften.

Waarom professionele ondersteuning met je hond?

 

IEDER MENS EN DIER IS UNIEK

Geen enkele combinatie is hetzelfde.
Een relatie opbouwen is dus maatwerk!

Dat is dé reden dat wij ondersteuning adviseren. Wij helpen je om de aangeboden kennis en kunde rondom het gedrag van de hond toe te passen in jouw specifieke situatie.

INZICHT IN HONDSGEDRAG

Begrijpen hoe een hond honds is, werkt!

Wij leren je hoe honden denken en communiceren. Waardoor ze bepaald gedrag vertonen, hoe ze leren en wat hun basisbehoeftes zijn.

SOMS IS HET FIJN DAT IEMAND MEEKIJKT

We houden je dan ook graag een spiegel voor.

We maken je bewust wat het effect is van jouw handelen op het gedrag van je hond. Zodat ook jij in de spiegel kan kijken.

Leer hoe dat werkt tussen jou en je hond

Als je besluit om samen met je hond bij ons te trainen dan starten we met een individuele samenwerking waarbij we samen intensief aan het werk gaan. Met deze basis kun je verder doorstromen naar een aansluitende cursus in een groep van maximaal 6 honden.

De reden waarom we voor deze vorm kiezen

Ieder mens en ieder dier is uniek. Geen enkele combinatie is hetzelfde. Hierdoor is voor ons een relatie opbouwen maatwerk. In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je hond, bij jouw hulpvraag en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we heel goed met je meekijken naar het welzijn van je hond, welke zeker in de begin fase als pup of wanneer je een adoptie hond hebt zo ongelooflijk kwetsbaar is.

We nemen je mee in de belevingswereld van je hond. Daardoor ga je anders kijken naar het gedrag. Je leert hoe honden denken, leren en communiceren. Wat jouw hond je ʹverteldʹ met zijn of haar lichaamstaal- en houding.

Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat je hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om b.v. ongewenst gedrag van je hond te veranderen naar gewenst gedrag. Of wanneer het nog een pup of jonge hond is juist zo efficiënt mogelijk sturing te geven in een situatie. Hierdoor leert je hond keuzes maken en dan natuurlijk de gewenste keuzes die aansluiten bij de ‘regels en verlangens’ van jou als eigenaar en onze maatschappij.

De kracht van een eigen keus maken heeft een enorme impact op je hond voor zijn of haar ontwikkeling. Je hond heeft immers zelf nagedacht en gekozen en ontdekt dat dit iets positiefs oplevert. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

De begeleiding wordt gegeven door Corien. Het traject van minimaal 3 individuele lessen is dan ook maatwerk welke aansluit bij jouw behoeften en wensen. Dit kun je verder voortzetten in een aansluitende cursus op het veld of in het bos.

 

Wij jij een hond die op ontspannen wijze met je mee loopt ?

 

Luister dan met je ogen…

Dan kun je zien wat jouw hond jou ʹverteltʹ…

Dat kun je ʹhorenʹ wat er nodig is…

Dan weet jij wat je kunt doen in de situatie!

 

Werkwijze, hoe werken wij bij HondenSpiegel

Werkwijze jij en je hond

Pup met zijn jonge baasje

Jij en je pup

Jij en je jonge hond

Volwassen hond met baasje oefenen bij een geel zwembadje bij HondenSpiegel

Jij en je volwassen hond

Aandachtig kijkend hondje uit buitenland bij HondenSpiegel

Jij en je buitenlandse hond

Groepslessen bij HondenSpiegel

Groepslessen

Cursist met haar hond bij de training De spiegel van je eigen hond bij HondenSpiegel

De spiegel van je eigen hond

Voer en lekkernijen