HondenSpiegel

Jij
& je hond uit het buitenland

Een hond uit het buitenland krijgt van jou een kans op een beter leven. Dat verdient dan alle tijd en aandacht. En dat is ook nodig, want een hond met een buitenlandse achtergrond is absoluut anders.

Dit is gebaseerd op de vele ervaringen met honden uit de trainingen en met de verschillende buitenlandse honden die ik zelf heb en heb gehad. Het kunnen lezen van je hond is het allerbelangrijkste bij de start van jullie samenzijn. Hierdoor kun je zien wat je hond nodig heeft van jou in deze compleet nieuwe en andere situatie. Zodat je stap voor stap kunt werken om een liefdevolle vertrouwensband op te bouwen.

Dit zal voor iedere hond anders zijn omdat dit alles te maken heeft met de ervaringen van je hond tot nu toe in het leven. Maar denk ook aan bijvoorbeeld de reis, de leeftijd, wel of niet op straat geleefd, geboorte en puppy periode. Daar waar dit uiteraard voor alle honden een gevolg heeft, is bij de honden uit het buitenland dit effect zeer aanwezig.

De meeste honden zijn overprikkeld door allerlei stress volle situaties en de vele eisen in onze maatschappij zijn simpelweg overweldigend voor hen.

Jouw verantwoordelijkheid en rol om veiligheid, rust en ontspanning te brengen zullen als eerste aandacht krijgen. Hierdoor ervaart je hond wat jij te bieden hebt waardoor er steeds meer ruimte komt om zich te richten op je en je te vertrouwen.

Vertrouwen is de basis waaruit je hond kan leren. Vertrouwen in jou als mens. Vertrouwen in een ander of een situatie, omdat jij erbij bent. Dit vertrouwen kan ontstaan en groeien op het moment dat jij je hond ziet in wat hij of zij jou ʹverteldʹ en nodig heeft. Daarvoor is het essentieel dat jij zuiver kunt observeren, afstemmen, tijd en oprechte aandacht hebt en kennis krijgt van de wijze waarop je hond communiceert en leert.

Hond en baasje bij het hek van HondenSpiegel tijdens de les jij en je hond uit het buitenland

In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je hond en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we optimaal met je meekijken. Middels minimaal 3 individuele lessen maken jullie samen een optimale start. De hoeveelheid lessen is geheel afhankelijk van de vraag waarmee je komt en gemoedstoestand van je hond. Met de opgedane kennis, inzichten en ervaringen wordt er een stevige basis gelegd. Vanuit deze basis kun je op een verantwoorde wijze instromen in een aansluitende groepsles voor meer uitdaging, verbreding en verdieping.

Wat kun je verwachten van de komende weken tijdens de privé lessen

Middels (snuffel) spel en praktische oefeningen uit het dagelijkse leven nemen we je mee in de belevingswereld van je hond. Daarmee ga je (anders) kijken naar het gedrag van honden. Je leert hoe honden “denken”, leren en communiceren. Wat ze vertellen met hun lichaamstaal- en houding.

Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat jouw hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat.. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om de passende sturing te geven in een situatie. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

Als jij op deze wijze wilt leren met je hond, dan willen wij jou ondersteunen in dit proces.

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook toilet aanwezig is. 

Trainers

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer: Corien

Heerlijke wilde wollige vacht in de sneeuw bij de les jij en je hond uit het buitenland bij HondenSpiegel
Hond en baas in de les jij en je buitenlandse hond bij HondenSpiegel

Les momenten en Kosten

Individuele lessen in overleg bij voorkeur op dinsdag of zaterdag

Een privé les is € 120 per uur (dit is incl. 21% BTW en lesmateriaal). We werken altijd met minimaal 3 privé lessen. Ik streef naar lessen van 1 uur. Er wordt gewerkt uit het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas. Dit boek is hier ook te koop € 20,50.

Groepslessen

  • Dinsdag 10 – 11 uur puppy en jonge hond_de basis
  • Dinsdag 11.30 – 12.30 uur puppy en jonge hond_de verdieping
  • Dinsdag 14 -15 uur pubers_de basis (rond 7 maanden)
  • Dinsdag 15.30 – 16.30 uur pubers_de verdieping
  • Dinsdag 19 – 20 uur volwassen honden

In de groepslessen zitten maximaal 6 honden. Alle gezinsleden zijn welkom. De cursus bestaat uit 7 lessen van een uur, 1x per week. € 250, dit is incl. 21% BTW en lesmateriaal.

Heb je interesse?

Je kunt aanvullende informatie vragen of je opgeven bij Corien door een mail te sturen naar corien@hondenspiegel.nl.