HondenSpiegel

Jij
& je pup

Als er een pup in je leven komt dan kun je vanaf ongeveer 7/8 weken, zodra ze het nest verlaten, bij ons terecht om aan jullie relatie te werken. Je gaat leren wat er nodig is om een liefdevolle vertrouwensband te ontwikkelen.

Vertrouwen in jou als mens. Vertrouwen in een ander of een situatie, omdat jij erbij bent. Dit vertrouwen kan ontstaan en groeien op het moment dat jij je hond ziet in wat hij of zij jou ʹverteldʹ en nodig heeft. Daarvoor is het essentieel dat jij zuiver kunt observeren, afstemmen, tijd en oprechte aandacht hebt en kennis krijgt van de wijze waarop je hond communiceert en leert.

In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je pup en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we optimaal met je meekijken naar het welzijn van je pup. Middels 3 individuele lessen maken jullie samen een optimale start. Met de opgedane kennis, inzichten en ervaringen is er een fijne basis gelegd. Vanuit hier kun je op een verantwoorde wijze instromen in de groepsles voor meer uitdaging, verbreding en verdieping.

Pup op schoot tijdens les bij HondenSpiegel

Wat kun je verwachten van de komende weken tijdens de privé lessen

Middels spel (hersenwerk en snuffelspel) en allerlei praktische oefeningen uit het dagelijkse leven nemen we je mee in de belevingswereld van je pup. Daarmee ga je (anders) kijken naar het gedrag van honden. Je leert hoe honden “denken”, leren en communiceren. Wat ze vertellen met hun lichaamstaal- en houding. Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat jouw hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat.. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om de passende sturing te geven in een situatie. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

Als jij op deze wijze wilt samenzijn met je hond, dan willen wij jou ondersteunen in dit proces, waardoor je puppy kan uitgroeien tot een fijne, stabiele volwassen hond.

Ben jij je aan het oriënteren voor een pup en zoek je geschikte begeleiding voor jou en je hond, dan kun jij je nu al inschrijven of aanvullende informatie aanvragen.

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook toilet aanwezig is. 

Trainers

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer: Corien

Vormpjes tijdens oefening les jij en je pup bij HondenSpiegel
Pup Marley bij de HondenSpiegel

Les momenten en Kosten

Individuele lessen in overleg bij voorkeur op dinsdag of zaterdag

Een privé les is € 120 per uur (dit is incl. 21% BTW en lesmateriaal). We werken altijd met minimaal 3 privé lessen. Ik streef naar lessen van 1 uur. Er wordt gewerkt uit het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas. Dit boek is hier ook te koop € 20,50

Groepslessen

  • Dinsdag 10 – 11 uur puppy en jonge hond_de basis
  • Dinsdag 11.30 – 12.30 uur puppy en jonge hond_de verdieping

In de groepslessen zitten maximaal 6 honden. Alle gezinsleden zijn welkom. De cursus bestaat uit 7 lessen van een uur, 1x per week. € 250, dit is incl. 21% BTW en lesmateriaal.

Heb je interesse?

Je kunt aanvullende informatie vragen of je opgeven bij Corien door een mail te sturen naar corien@hondenspiegel.nl.