HondenSpiegel

De spiegel van jouw hond

Jouw hond jouw maatje en ook een spiegel & leermeester!

Jouw hond is vast een maatje die je kan vertrouwen en waar je een fijne wandeling mee kan maken. Soms brengt een hond rust en ontspanning of zorgt voor een uitdaging en speelse momenten. Iedere hond heeft zijn eigen kwaliteiten en dat maakt hem of haar uniek. Als gezelschapsdier en ook als spiegel voor je eigen ontwikkeling. Vind jij het interessant om in deze spiegel te kijken?

Vraag je dan eens af waarom deze hond nu op dit moment bij jou in je leven is gekomen en wat is de reden dat je juist deze hond uitzocht. Als jij gelooft dat je ook van dieren kan leren, net als kinderen en de mensen om je heen, wat zou jouw hond jou dan kunnen en willen leren?

Bij HondenSpiegel kun je dit samen met Corien ontdekken. Tijdens verschillende workshops of cursussen ga je samen met je hond op ontdekkingsreis. Stap voor stap en op een speelse wijze werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Je gaat kijken waar je staat, luisteren naar Jezelf en voelen wie je bent.. en je hond, je hond is je spiegel in dit proces.

Kijk waar je staat,..

Wie ben je, wat wil je, waar wordt je blij van, wat vind je moeilijk? Zo zijn er nog veel meer vragen die dagelijks door je hoofd kunnen gaan. Wie weet sta je er even bij stil, maar in de drukte van de dag gaan we er vaak al snel aan voorbij. Helaas, de confrontatie blijft, dus de gedachtes en vragen blijven ook..

Luister naar jezelf,..

Zelfvertrouwen, grenzen stellen, ‘nee’ kunnen zeggen, consequent zijn, een conflict aangaan,.. allerlei zaken die we dagelijks tegenkomen. Soms heel intens en soms subtieler. Ga je ermee om zoals je zou willen? Spreek je uit wat er daadwerkelijk in je omgaat? Ben je bang om de ander te kwetsen? Stel je jezelf wel eens de vraag ’hoe eerlijk ben ik tegen mijzelf en dus ook tegen de ander’…

Voel wie je bent…

Wij als mens zijn vaak zeer tolerant. Met ons verstand proberen we gebeurtenissen een plaats te geven, we beredeneren en discussiëren. Op zich is daar niets mis mee als we maar in de gaten houden wat er gebeurt in ons lichaam. Honden schudden even en zijn de spanning kwijt. Het zou goed zijn als wij dat als mens ook eens zouden doen. Meestal gaat dat anders.. hoofdpijn, nek- en rugklachten, vermoeidheid.. kortom, we houden de spanning vast.

Nieuwsgierig geworden…?

Kijk dan eens waar jij staat, of je luistert naar jezelf en of je kunt voelen wie je bent.